Mit kell tudni a sütőtökről?

Mit kell tudni a sütőtökről?

Az édes, összetéveszthetetlen ízű sütőtök az őszi szezon egyik legjellegzetesebb, leghangulatosabb eleme. Imádja minden felnőtt és gyerek egyaránt. Most picit jobban elmélyülünk a sütőtök hátterében: vajon mit kell tudni erről az ízletes csemegéről? A sütőtök múltja…

Így kell tökéletes sült kolbászt sütni!

Így kell tökéletes sült kolbászt sütni!

Kolbászt nagyon sok helyen kapni, de az igazán jó sült kolbász ritka kincs! Otthon is el lehet azonban készíteni tökéletesre ezt a mindenki által kedvelt húscsemegét, ha erre odafigyelünk! Első lépés, mondhatni inkább a nulladik: a sült kolbászhoz sütnivaló kolbászt kell…

Villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető mézes sütőtök!

Villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető mézes sütőtök!

Nincs is jobb annál zimankós őszi, téli estéken, mint mikor az ember néhány szelet, még barátságosan meleg sütőtökkel melengetheti át a kezét, a testét, a lelkét. Most megmutatjuk, hogyan lehet pillanatok alatt isteni finom sütőtököt varázsolni az asztalra, amit még egy…

Fehérboros disznótoros lágy káposztaágyon

Fehérboros disznótoros lágy káposztaágyon

Már javában itt az ősz, nemsokára kopogtat a tél... és mindezekkel együtt itt a disznótorok, disznóvágások időszaka is. Most mutatunk egy ízig vérig a műfajba vágó ételt, aminek senki nem tud ellenállni! Mire lesz szükségünk? 20-20 deka véres hurka, 20 deka jó…

A vöröshagyma három roppant jó hatása az egészségre

A vöröshagyma három roppant jó hatása az egészségre

A vöröshagyma az egyik leggyakrabban, legsokrétűbben felhasznált alapanyag a magyar konyhában - használjuk pörköltek, levesek alapanyagaként, sütve, aprítva, salátákban, savanyúságokban, szinte mindenütt. Kevesen tudják azonban róla, hogy milyen egészséges is a fogyasztása!…

Egy nyáridéző pikáns saláta: a chilis szőlő

Egy nyáridéző pikáns saláta: a chilis szőlő

A szőlő eleve ritka alapanyaga az itthon használt receptek között - hát még egy kis chilivel feldobva mennyire különleges darab! Ez pedig minden tekintetben egyedülálló saláta, ugyanis amellett, hogy mennyeien finom, semmi zsírt nem tartalmaz, és nyugodtan fogyasztható gluténmentes,…

A köretek ezerarcú jolly jokere: a burgonyapüré

A köretek ezerarcú jolly jokere: a burgonyapüré

Aki evett már porból készített burgonyapürét, sose felejti el az élményt: műanyag íz, szájpadlásra tapadó darabkák és értelmezhetetlen állag. Miért nem készítünk inkább otthon frissen, saját magunk pürét, amikor igazán nem sok idő és munka, viszont a…

Egy igazán egzotikus marokkói marhapörkölt

Egy igazán egzotikus marokkói marhapörkölt

A marhapörkölt kapcsán hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy nekünk, magyaroknak nem lehet újat mutatni. Pedig ez a marokkói csoda édeskrumplival, csicseriborsóval és aszalt gyümölcsökkel olyasmi, amit mindenkinek meg kell kóstolnia! Mire lesz szükségünk? Fél kiló marhafelsál,…

Három érv a bárányhús mellett

Három érv a bárányhús mellett

A magyarok körében a juhtenyésztés mintegy ezeréves múltra visszatekintő foglalkozás - így nem is csoda, ha őseink sok juhhúst fogyasztottak, és a bárányból, birkából készült ételek igen előkelő helyet foglaltak el a konyhában. Az angol, az olasz, a török és a francia…

süti beállítások módosítása