Hogyan készül a disznó selyempecsenye?

2016. január 14. Deino

shutterstock_141895636.jpg

A pecsenye igazán kedvelt étel itthon - készítik kacsából, libából, sertésből és marhából egyaránt. Ennek az egyik különleges válfaja a selyem, vagy puha pecsenye, ahol egy apró trükkel egészen más élmény lesz az eddig megismert ételből!

Mire lesz szükségünk?

1 kg  jó minőségű sertéslapocka, só, bors, őrölt fűszerkömény, 1 dl olaj, 5 gerezd fokhagyma, tej és víz egyenlő arányban.

Hogyan fogjunk hozzá?

A hús tisztítsuk meg, és vágjuk fel egyenlő, kissé vastagabb szeletekre. Fűszerezzük őket ízlés szerint borssal és köménnyel, alaposan dörzsöljük szét, és egy kevés sót is tegyünk rá. Egy keveset hagyjuk pihenni a húst, majd kezdetnek egy nagyobb, fedővel rendelkező serpenyőre lesz szükségünk - tegyük bele a húsokat (ha lehet, a zsírosabb fele legyen alul), majd fele-fele arányban öntsünk alá vizet és tejet. Közepes-majd erősebb lángon fedő alatt felforraljuk az egészet, és a húsok majd csak ezután mennek a sütőbe (itt már mehet mellé félbevágva a fokhagyma is.). A sütőben akkor van kész a hús, ha pirosra sült. Nem csak fokhagymát, de paradicsomot is nyugodtan tehetünk mellé. A tejtől a húsok nem csak puhák lesznek, hanem egy kicsit meg is dagadnak.

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

A pecsenye szaftos, igazán laktató és finom étel, amit jól kiegészíthet a krumpli-köret és a sok savanyú. Többféle húsrészből is készülhet, de érdemes a zsíros húsokat választani. Mint például a lapockát, ami a sertésláb felső része és a combnál zsírosabb hús..

süti beállítások módosítása