Sült malacon innen, töltöttkáposztán túl, a két ünnep között igazán megérdemlünk egy kis pihenést. Próbáljunk sok idényzöldséget fogyasztani, ami ilyenkor főleg a gyökérzöldségeket jelenti. De a jó minőségű friss kevert salátákkal sem foghatunk mellé: ha ehhez a a fűszeres-sajtos fogáshoz kínáljuk, már kész is a laktató, de könnyű vacsoránk.
Fetasajtos sült zöldség
6 db sárgarépa
3 db édesburgonya
4 db sütni való burgonya
4 db kisebb lila burgonya
2 fej cékla
2 fej lilhagyma
2 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
Fél fej brokkoli
1 db biocitrom
kakukkfű, rozmaring, só, bors
olívaolaj, balzsamecet
fetasajt
(cukkinit,
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy jó nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és nekifogunk a zöldségek feldolgozásának.
Mindent megpucolunk, megmosunk és és egyenlő nagyságú kockákra vágunk. A brokkolit, rózsáira szedjük, a fokhagymákat viszont csak gerezdjeire szedjük, de nem pucoljuk. A citromot is megmossuk és gerezdekre vágjuk.
Az összes hozzávalónkat a tepsibe halmozzuk, sózzuk-borsozzuk és ízlés szerint megszórjuk zöldfűszerekkel. Keverjük át olívaolajjal, spricceljük meg balzsamecettel és öntsünk alá egy pici vizet. A sütést kezdhetjük letakarva, majd az első 10 perc után takarás nélkül, félidőben óvatosan átforgatva süssük készre a zöldségeket.
Ha már minden puha, rámorzsolunk egy doboz fetasajtot és langyosan tálaljuk.