Egy pikáns csemege grillszezonra: grillezett-töltött gomba

2016. április 26. Deino

 

A grillezett töltött gomba olyan isteni csemege, amit nem csak köretnek, de főételnek is nyugodt lélekkel merünk ajánlani! Mindenki imádni fogja!

 shutterstock_131112320.jpg

Mire lesz szükségünk?

16 fej gomba, egy nagyobb csomag natúr krémsajt, egy adag medvehagyma/metélőhagyma,16 szelet bacon, fogpiszkáló, egy kevés őrölt chili.

Hogyan fogjunk hozzá?

A gombafejeket első lépésen mossuk meg alaposan, és távolítsuk el a szárukat. Aprítsuk fel a választott hagymánkat nagyon apróra, majd keverjük el a krémsajttal. Ezután adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségben chilit (ha nem kedveljük, elhagyható, vagy helyettesíthető frissen őrölt borssal), és keverjük el alaposan újra az egészet.

shutterstock_196817927.jpg

A kész tölteléket kanalazzuk bele a gombákba, majd minden gomba szeletet csavarjunk bele egy szelet baconbe, és szúrjuk át fogpiszkálóval. A legegyszerűbben ez úgy megy, ha az asztalra fektetjük a bacont, a közepére tesszük a töltött gombát "lyukkal felfelé" néző helyzetben, majd ráhatjuk a gombára előbb a bacon egyik felét, majd a másikat, a végén pedig jöhet a fogpiszkáló. A fogpiszkálót vízszintesen szúrjuk át a gombán úgy, hogy mindkét oldalán kilógjon egy kicsit lehetőleg. Közepes hőmérsékletű parázson érdemes dolgozni, mindkét oldalát süssük, nagyjából 10-10 percig, amíg piros nem lesz. Melegen a legfinomabb!

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

 

Ha gombát akarok grillezni, akkor nagyobb és kissé kinyílt csiperkegombákat keresek, legyen az fehér, vagy barna. Folyó víz alatt, finom mozdulatokkal megmosom (nem kell hámozni), lecsöpögtetem. Miután megszikkadt, kitöröm a gombatönköt és jöhet a töltelék (én az érett juhtúróra esküszöm). .
süti beállítások módosítása