Ne hagyjuk, hogy a reggeli kapkodás és rohanás áldozatává váljék a reggelink - kevés rosszabb dolgot tehetünk a szervezetünkkel ébredés után, mintha egy szűk, gyorsan lehajtott kávéból álló reggelire ítéljük. Inkább készítsük el ezt a pár perces salátát, ami nagyon meghálálja a belefektetett időt!
Mire lesz szükségünk?
Só, bors, 25 dkg friss madársaláta, 2 főtt tojás, 3 evőkanál olaj (olíva), 1 kis fej vöröshagyma, 1 kávéskanál méz, 1 kávéskanál petrezselyemzöld, valamint egy közepes citrom facsart, szűrt leve.
Hogyan fogjunk neki?
A salátát mossuk meg, csepegtessük le gyorsan, és tegyük egy mélyebb tálba. Vágjuk fel apróra a vöröshagymát, tegyük egy kisebb tálba, majd keverjük el benne az olajat, a citrom levét, a mézet, és a fűszereket - sóból és borsból elég nagyon kevés is, akár egy csipet. Az öntetet öntsük a salátára, majd díszítsük a felnegyedelt, vagy felezett főtt tojásokkal. Kicsit lehűtve a legfinomabb!