Hagyományos szilveszteri fogás: a korhelyleves

2016. december 28. ge

shutterstock_444250762.jpg

Az év végi lakomák egyik legegyszerűbb és egyben legfinomabb fogása a káposztaleves, azaz korhelyleves. A savanyú káposztából, csülökkel készülő levest állítólag megéri az éjszakai buli folyamán, illetve másnap fogyasztani, mert ezzel a minimálisra csökkenthetjük az alkohol ártalmait. Való igaz, hogy minden hozzávaló segít ebbe, de azért inkább törekedjünk a mértékletességre, a korhelyleves alkohol és másnaposság nélkül is épp ugyanolyan finom.

Korhelyleves csülökkel

 

30 dkg savanyú káposzta
30 dkg füstölt csülök és kolbász vegyesen
2-3 babérlevél
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
1 kis fej vöröshagyma
1 csapott evőkanálnyi liszt
só, frissen őrölt bors
olaj


A káposztát átmossuk, majd két liter vízben felrakjuk főzni. A csülköt és a kolbászt felkockázzuk és a levesbe szórjuk, majd adunk hozzá egész borsot és babérlevelet is. A hagymát nagyon apróra felkockázzunk, kis olajon megpirítjuk, megszórjuk egy evőkanál liszttel. A hagymás rántást a leveshez keverjük, felforraljuk, végül kenyérrel és tejföllel kínáljuk.

 

süti beállítások módosítása