Őszies ízek: mustos borjúborda gombával

2016. október 14. Deino

shutterstock_73643320.jpg

Borjúnak a fiatal szarvasmarhát nevezzük. Általában 3 hónapos korban vágják az állatot, aminek így a húsa a marhahúsnál kevesebb zsírt tartalmaz, viszont tápanyagaiban majdnem azonos.

A borjúborda egy isteni fogás, amire egyetlen húsimádó sem tud nyugodt szívvel nemet mondani - ízletes, különleges vacsora! Lássuk, hogyan öltöztethetjük ez az ételt őszies köntösbe egy kis gombával!

shutterstock_252800272.jpg

Mire lesz szükségünk?

4 nagyobb szelet, jó minőségű borjúborda, 20 dkg gomba, 10 dkg friss paradicsom, 3 evőkanál zsír, egy kisebb csokor petrezselyemzöld, egy deci must, só, feketebors és egy kevés teljes kiőrlésű liszt, vagy zabpehelyliszt.

Hogyan fogjunk hozzá?

A bordaszeleteket megklopfoljuk, majd egy éles késsel bevágjuk a széleit. Ízlés szerinti mennyiségben sózzuk, borsozzuk a szeleteket, majd lisztbe mártjuk őket. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, majd a húsok mindkét felét ropogósra sütjük. Ha elkészültek a hússzeletek, tegyük őket félre alufóliába csomagolva. Mossuk meg a gombát, majd kockázzuk fel. Vegyük elő a paradicsomot, és azt is mossuk, kockázzuk. A petrezselymet daraboljuk fel minél finomabbra, majd a hús megmaradt zsírjában megpirítjuk a gombát és a paradicsomot. Ezt is sózzuk borsozzuk kicsit, majd meghintjük a petrezselyemmel, és felöntjük a musttal. Kicsit hagyjuk összefőni, majd adjuk hozzá a bordaszeleteket, és néhány percig forraljuk őket.

Köretnek petrezselyes burgonyát, édesburgonyát, vagy barnarizst ajánlunk.

süti beállítások módosítása