A nyár legszínesebb szendvicskrémje: fetás céklakrém

2016. augusztus 21. Deino

shutterstock_413683891.jpg

A céklánál kevés színesebb és egészségesebb zöldség van, lássuk mit lehet alkotni belőle, ha egy hűsítő szendvicskrémre vágyunk!

shutterstock_323239241.jpg

Mire lesz szükségünk?

Egy nagy cékla, 20 dkg feta sajt, egy közepes fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, egy gerezd fokhagyma, egy kávéskanál köménymag.

Hogyan fogjunk hozzá?

A céklát pároljuk puhára, majd egy apró lyukú reszelőn át reszeljük le. Egy külön tálban nyomkodjuk össze villával a feta sajtot, majd keverjük el a joghurttal egészen addig, amíg egységes, homogén elegyet nem kapunk. Reszeljük le a hagymát és a fokhagymát is, majd adjuk hozzá a céklához, és keverjük el. A céklát és a fetás joghurtot keverjük el, majd fűszerezzük egy kis köménnyel. Egy kicsit hagyjuk állni a hűtőben, majd fogyasztható is. Pirítóssal, vagy akár sült krumpli mellé mártogatni, kanalazni is kivágó fogás

süti beállítások módosítása