A céklánál kevés színesebb és egészségesebb zöldség van, lássuk mit lehet alkotni belőle, ha egy hűsítő szendvicskrémre vágyunk!
Mire lesz szükségünk?
Egy nagy cékla, 20 dkg feta sajt, egy közepes fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, egy gerezd fokhagyma, egy kávéskanál köménymag.
Hogyan fogjunk hozzá?
A céklát pároljuk puhára, majd egy apró lyukú reszelőn át reszeljük le. Egy külön tálban nyomkodjuk össze villával a feta sajtot, majd keverjük el a joghurttal egészen addig, amíg egységes, homogén elegyet nem kapunk. Reszeljük le a hagymát és a fokhagymát is, majd adjuk hozzá a céklához, és keverjük el. A céklát és a fetás joghurtot keverjük el, majd fűszerezzük egy kis köménnyel. Egy kicsit hagyjuk állni a hűtőben, majd fogyasztható is. Pirítóssal, vagy akár sült krumpli mellé mártogatni, kanalazni is kivágó fogás