Egy igazán férfias szendvics: pulled pork!

2016. augusztus 19. Deino

shutterstock_254424946.jpg

A pulled pork bizony nem egy vékony, szégyenlős szendvics: méltó ellenfele, ha nem legyőzője a hamburgereknek. Utóbbihoz hasonlóan ebből is számos-számtalan verzió és fűszerezésű létezik - vágjunk is bele!

shutterstock_220749529.jpg

Mire lesz szükségünk?

2 kg jó minőségű sertéslapocka (egyben), 6 gerezd fokhagyma, 2 fej nagyobb vöröshagyma, egy evőkanálnyi pirospaprika, ugyanennyi barna cukor, egy evőkanál tengeri só, fél evőkanál kömény és ugyanennyi fajéj, fél liter zöldséges alaplé, és 12-15 db hamburgerzsemle - attól függően, hogy mennyire akarjuk megpúpozni őket.

Hogyan fogjunk hozzá?

Első lépésben mossuk, tisztítsuk meg a húst, majd tegyük félre kicsit. Egy külön edényben keverjük össze a sót, a paprikát, a barna cukrot és a fahéjat. Egészen addig keverjük, amíg egy homogén, egységes elegyet nem kapunk. A húst ekkor vegyük elő ismét, majd nagyon alaposan dörzsöljük be a fűszerkeverékkel, és 110 fokon süssük az alaplével és a megtisztított, félbevágott zöldségekkel együtt 7 órán át, egy lefedett, magas falú tepsiben, vagy jénai tálban.

A sütés után szedjük ki a húst, majd várjuk meg, amíg langyosra hűl, és ekkor szedjük szét szálakra villával. A tepsi alján maradt levet botmixerrel vágjuk meg, egészen addig turmixoljuk, amíg pürés állagú nem lesz az egész. Ha túl híg a lé, egy külön lábasban forraljuk még kicsit, amíg be nem sűrűsödik. A kész, sűrű szósszal forgassuk össze a húst, majd félbevágott, kicsit megmelegített zsömlékben tálaljuk salátalevelekkel, paradicsommal, amivel szeretnénk. Köretnek ajánlott mellé a hasábburgonya.

süti beállítások módosítása