Egy nyári különlegesség: édes-savanyú sertés nyárson!

2016. július 8. Deino

shutterstock_290246939.jpg

Ha valami igazán különleges, de mégis könnyen elkészíthető fogásra vágyunk, ami nem a megszokott grill ízvonalat követi, akkor mindenképp érdemes kipróbálni ezt a receptet - garantált a siker!

shutterstock_174402641.jpg

Mire lesz szükségünk?

60 dkg minőségi, sovány sertéshús, 2 kisebb cukkini, 2 lilahagyma, 15 aszalt sárgabarack, 4 evőkanál narancslekvár, 3 dl narancslé, 2 evőkanál mustár, egy kevés frissen reszelt gyömbér, fél kiskanál oregánó.

Hogyan fogjunk hozzá?

Első lépés a páclé: kicsit melegítsük meg a lekvárt, majd adjuk hozzá a narancslevet és a mustárt, valamint az oregánót, keverjük el alaposan, majd tegyük félre. A húst megtisztítjuk, aprítsuk fel nagyjából 4 centis kockákra, majd az egészet tegyük egy tálba, öntsük nyakon a páclével, és alaposan forgassuk át. Tegyük a hűtőbe, és hagyjuk állni egy éjszakán át - ha erre nincs idő, akkor csak szobahőmérsékleten hagyjunk állni 30-45 percet.

Mossuk meg a cukkiniket, karikázzuk fel, majd pucoljuk és negyedeljük a hagymát. Sütés előtt grillnyársra húzzuk fel a hússal együtt őket, a cukkinivel és hagymával felváltva. Nagyjából negyedóra kell neki a grillen, közben óvatosan locsolgassuk a páclével. Köretnek salátát, sült burgonyát javaslunk.

süti beállítások módosítása