Bográcsos pörkölt újburgonyával

2016. május 12. Deino

 shutterstock_128669465.jpg

A pörköltnél kevés jobb dolog van a világon, hát még bográcsban! Pláne, ha az egészet feldobjuk a nyár elején annyira finom újburgonyával!

 

Mire lesz szükségünk?

50 dkg (apró) újkrumpli, 50 dkg füstölt császárszalonna, 1,5 kg sertéslapocka, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 2-4 gerezd fokhagyma, 2 kisebb paradicsom, 1 tv paprika, 1 ek paprikakrém, 2k ek mangalicazsír, 1,5 dl száraz, minőségi vörösbor, valamint só, bors, fűszerpaprika és őrölt fűszerkömény

shutterstock_313959872.jpg

Hogyan fogjunk hozzá?

Mosás pucolás után alaposan felaprítjuk a hagymákat, a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát is. A bográcsba belemérjük a zsírt, megvárjuk míg kellően felforrósodik, majd a zsíron megdinszteljük először a hagymát és a fokhagymát, majd a paradicsomot és a paprikát is. A húsokat vágjuk fel kockára, és pörköljük meg egy kicsit. Öntsünk alá egy kevés vizet, csak annyit, hogy a húsokat egy kissé ellepje. 10-15 perc múlva adjuk hozzá a fűszereket is majd amikor a hús már majdnem kész, akkor tegyük mellé a bort, valamint a pucolt, feldarabolt krumplit is. Főzzük össze alaposan az egészet, még forrón, kenyérrel tálaljuk!

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

A pörkölt az egyik legfinomabb bográcsban készíthető húsétel, melyhez kedvenc sertés alapanyagom a lapocka. Az alap hozzávalók mellett mindig gondoskodom arról, hogy kapjon egy kis csípős ízt – ez teszi különlegessé. Figyeljünk rá, hogy a húst szárazon tegyük a bográcsba, miután hagyma, paradicsom és paprika elfőtte a levét. A pirospaprika a főzés vége felé kerüljön bele, így érvényesül legjobban az íze..

süti beállítások módosítása