Bográcsos paprikáskrumpli

2016. május 4. Deino

shutterstock_211412830.jpg

A paprikáskrumplit mindenki imádja, mint ahogy a bográcsozást is - nem is meglepő hát annyira, hogy a kettőből együtt csak jó dolgok sülhetnek ki!

shutterstock_219029713.jpg

Mire lesz szükségünk?

20 dkg minőségi szalonna, füstölt, 2 kg krumpli, 2 nagyobb fej hagyma, 2 szál szárazkolbász, 2 friss paradicsom, 3 tv paprika, só, bors, és pirospaprika ízlés szerint.

Hogyan fogjunk hozzá?

Mossuk, pucoljuk, karikázzuk fel a krumplit, és víz alatt tároljuk, hogy ne barnuljon be! Kockázzuk fel a szalonnát nagyjából egyformára, majd pirítsuk le. Mehet utána hagyma, fonnyasszuk addig, amíg üveges nem lesz. A szárazkolbászt aprítsuk fel karikákra, tegyük hozzá a többihez, majd pirítsuk egy pár percig együtt őket. Húzzuk le a bográcsot a tűzről, majd adjuk hozzá a karikára szelt krumplit, forgassuk át, öntsük fel vízzel úgy, hogy még éppen ellepje az egészet, majd tegyük vissza a tűz fölé. Kevés kevergetéssel vagy anélkül főzzük sűrűre, majd a vége előtt 20-25 perccel adjuk hozzá a pirospaprikát, a sót és a borsot ízlés szerinti mennyiségben, alaposan keverjük el, majd főzzük tovább, míg el nem készülünk. Friss kenyérrel a legfinomabb!

süti beállítások módosítása