A sok sós, zsíros, nehéz sonka után jólesne valami könnyű, de tápláló fogás? Belefáradtunk a nagy sütésfőzésbe, de mégis valami meleg ételt raknánk az asztalra? Egy tartalmas leves a legjobb választás! Könnyen elkészíthető, a belefőzött sovány hús nem terheli a gyomrunkat, ráadásul színes, gyönyörű és egészséges is.
Tavaszi zöldségleves csirkével
40 dkg csirkemell
3 sárgarépa
2 fehérrépa
10 dkg brokkoli
10 dkg karfiol
10 dkg zöldborsó
1 fej vörös hagyma
3 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
só, bors
A megmosott és megpucolt zöldségeket felvágjuk: a hagymát kis kockákra, a répákat vékony karikára. A brokkolit és a karfiolt kis rózsáira szedjük, a csirkemellet kis kockákra vágjuk. A vaj és olaj keverékén a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet, a répákat és addig dinszteljük, míg a hús kifehéredik, majd felöntjük 1-1,5 liter vízzel és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a hús teljes megpuhulása előtt hozzáadjuk a karfiolt, a brokkolit és a borsót is. Ha minden megpuhult megszórjuk petrezselyemmel és kiforraljuk.