Egy könnyed oregánós-fokhagymás répasaláta

2015. október 2. Deino

shutterstock_250834906.jpg

Ez egy igazán könnyen elkészíthető, karakteres saláta, ami igazi mindenes: önmagában is megállja a helyét, de köretnek is kiváló! Az egész család imádni fogja.

Mire lesz szükségem?

Fél kiló minőségi friss sárgarépa, egy nagy csokor oregánó, 4 gerezd fokhagyma, némi olívaolaj, 4 evőkanál balzsamecet, 1 kiskanál őrölt kömény

Hogyan fogjunk hozzá?

Alaposan mossuk meg a répát, majd vágjuk le a két végét, és hámozzuk meg. Ha ezzel kész vagyunk, tegyünk oda vizet forrni, amíg elkészül vágjuk fel ferdén a répát nagyjából egy centi vastag szeletekre. Ha már forr a víz, tegyük bele a répát, és főzzük nyolc percig, majd szűrjük le. Hámozzuk meg a fokhagymát majd vágjuk fel apróra, és miután megmostuk aprítsuk fel a csokor oregánót it. 6-7 evőkanál olívaolajban keverjük el az oregánót, a köményet, a fokhagymát, adjuk hozzá a balzsamecetet, majd sóval és borssal ízlés szerint ízesítsük. Forgassuk bele a végén a répát, és hagyjuk állni legalább két óráig. Tálalás előtt mégegyszer adjunk hozzá sót és borsot ha szükséges.

 

süti beállítások módosítása