Két izgalmas iskolai szendvics, amiket tuti befal minden gyerek

2015. szeptember 30. ge

shutterstock_300014810.jpg

Egy idő után bármennyire is szeretjük, mindenki megunja a sonka-szalámi-sajt összetevőkből variált szendvicseket, pedig a legtöbb gyereknek ilyesmi lapul az iskolatáskájában. Egyszerű, eláll és szeretik, gondoljuk, de néha egy kicsit érdemes jobban megerőltetni magunkat: új ízek, jobb étvágy, boldogabb gyerek, kevesebb vita. Mindenki jól járt!

Van is két tippünk, mivel dobhatjuk föl az unalmas tízóraikat.

Főtt tojás és bacon 

1 marék kockára vágott húsos szalonna (a csomagolt bacon a legjobb)
2 tojás
2 szelet kenyér
zöldségek (salátalevél, retek, uborka)
majonéz vagy tejföl

Előző este is előkészíthetjük, de akár készre is kavarhatjuk ezt a remek ízű krémet, a hűtőben eláll a másnap reggeli összeállításig.

A bacont ropogósra sütjük, lecsepegtetjük. A tojásokat keményre főzzük és villával összetörjük. Hozzákeverjük a bacont és a krémünk krémesítőjét: majonézt, esetleg tejfölt, amit a gyerekünk szívesebben eszik. (A tejföltől könnyebb lesz, a majonéznek elég erős az íze, de van aki pont ezért szereti.)

A szendvics összeállításánál a krémmel megkent kenyérre (aminél a legjobbat akkor tesszük, ha teljes kiőrlésűt, E-száőm menteset választunk), jöjjön egy réteg a szárazra törölt zöldségekből. Szuper lesz a ropogós és a krémes összetevők egysége, biztos hogy a gyerekünk máskor is kérni fogja!

 

shutterstock_296335652.jpg

Fűszeres vajkrém sonkával 

szeletelt sonka
vaj
2 szelet kenyér
oregano, bazsalikom
sovány sajt
zöldségek (salátalevél, uborka, retek)

Ha a hagyományoshoz jobban ragaszkodó gyermekünk van, válasszuk a sonkát és a sajtot, de egy kis csavart azért ne féljünk beletenni.

A puha vajat egy kis tálkában hintsük meg apróra vágott bazsalikommal és/vagy oreganóval és keverjük össze. Ezzel a vajjal kenjük meg a kenyereket (szintén a teljes kiőrlésű, magos változatokat használjunk), aztán fektessünk rá pár szelet sonkát és sajtot, a tetejéről pedig nem maradhat el a megmosott, szárazra törölt salátalevél és a többi olyan zöldség, amit a gyerekünk szeret.

Ezt a szendvicset is vágjuk kisebb darabokra, ahogy az összesnél érdemes így eljárni: e gyerekek könnyebben nekiállnak egy kézre eső, gusztusos kis szendvicsnek mint egy hatalmas, nehezen ehető darabnak.  

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

Szendvics feltétnek a Regnum Prágai sonkát ajánlom: húsüzemünk ízletes terméke kiváló kiegészítője a reggeliknek, tízóraiknak, vacsoráknak. .

süti beállítások módosítása