A saslik egy egyszerűen elkészíthető, tökéletes "kézzel evős" étel legyen szó grill partiról vagy strandolásról - és nyugodtan mondhatjuk, hogy nem teljes nélküle a nyár! Most megmutatjuk ennek a gyökereiben orosz ételnek egy egyszerű, de annál különlegesebb elkészítési módját!
Mire lesz szükségünk?
1 kg jó minőségű csirkemell, fél kiló friss paradicsom, fél kiló vöröshagyma, 30 dkg gomba, 4-5 paprika, 1-2 dl száraz fehérbor, 1 dl főzőtejszín, tengeri só és őrölt bors ízlés szerint.
Hogyan fogjunk hozzá?
Fogjuk a fehérbort, és keverjük össze a tejszínükkel. Annak függvényében, hogy mennyire szeretjük csípősen/sósan adjunk hozzá a két fűszerből, majd daraboljuk fel a gombát és helyezzük bele ebbe a pácba. Fontos, hogy a pác teljesen lepje el a gombát, 50 percig hagyjuk így pácolódni. Daraboljuk fel a többi zöldségünket és a csirkét, majd ha kész a pácolás, a gombával együtt húzzuk fel a nyársakra. A nyársakat érdemes a legelején hideg vízbe tenni és beáztatni.
Grillezni tökéletes, de ha épp a rossz idő vagy a grill hiánya meghiúsítani a terveinket, akkor sem kell kétségbe esni: tegyük tepsibe, fedjük le alufóliával. Előmelegített sütőben süssük 40-45 percig, majd vegyük le róla a fóliát és "pirítsuk meg" a saslikainkat. Isteni finomság!