Egy különleges, hűsítő görögdinnye saláta!

2015. június 19. Deino

shutterstock_202361062.jpg

Hivatalosan is itt a dinnye szezon! Most mutatunk egy szokatlan ízvilágú, de annál finomabb görögdinnye salátát fetasajttal, mentával és lilahagymával!

shutterstock_197096036.jpgMire lesz szükségünk?

Egy darab (4-5 kg körüli) dinnye, a héját ne dobjuk ki! 35 dkg fetasajt, kettő közepes fej lilahagyma, egy csokor mentalevél, frissen őrölt bors.

Hogyan fogjunk hozzá?

Vágjuk félbe a dinnyét, majd körültekintően vájjuk ki a húsát, kockázzuk fel, és egy tál jéghideg vízben mossuk, kaparjuk ki belőle a magjait. Vegyük elő a fetasajtot, majd aprítsuk kockákra. A lilahagymát pucolás után karikázzuk fel vékony szeletekre. Ha mindennel megvagyunk, akkor a kivájt héjat elővesszük, és a dinnyét, a hagymát, és a sajtot rétegesen visszatesszük bele, minden réteg közé tépkedve egy kis mentelevelet. A maradék mentával kidíszítjük kicsit, majd hűtőbe tesszük. Tálalásnál adjunk hozzá egy kevés frissen őrölt borsot, és kész is van.

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

Ínyenceknek való recept, de nekem a dinnyéről a koktél jut eszembe, legyen az görög, vagy sárgadinnye, rummal, vodkával, jéggel, mentával... Mit nekem a kánikula, ha a hűtőmben egy laza koktél!

süti beállítások módosítása