Így lesz a paradicsomból mennyei feltét

2015. június 17. ge

shutterstock_131209031.jpg

Azzal, hogy a paradicsom és a tészta találkozásából milyen remek dolgok születnek, mindenki tisztában van. De hogy a paradicsom nem csak szószként csodálatos, azt már kevesebben tudják, most nekik mutatok valamit meglepőt, egyszerűt és mégis zseniálisat.

Több helyen találkoztam már a grillezett paradicsommal, Jamie Oliver és a Street kitchen is bebizonyította, hogy mi mindenre képes. Ha épp semmi sincs a tésztánkra, csak paradicsom, de unjuk a szószt. Ha van feltétünk, de valahogy nem az igazi. Ha kéne valami piros. Ha kéne valami plusz íz. És ne ragadjunk le a salátáknál: ha kéne valami a szendvicsünkbe, salátánkra, húsunk mellé. A grillezett paradicsom mennyei édessége és sóssága mindenhez remek!

Grillezett paradicsom


Hozzávalók:

fürtös, vagy koktél paradicsom
tengeri só
bors
olíva olaj
balzsamecet

Szép, friss pici paradicsomokat válasszunk. Vágjuk őket egy félbe és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, vágással felfelé. Szórjuk meg durván őrölt tengeri sóval, borssal, locsoljuk meg pici olívaolajjal és a lényeggel, ami rákaramellizálódva csodálatos dolgot művel a paradicsomunkkal: a balzsamecet! Ne féljünk tőle, a szúróssága a hőtől el fog tűnni, a zamat viszont megmarad, úgyhogy jusson minden darabra belőle.

shutterstock_102044806.jpg

Grill alatt 10 perc alatt megsülnek, utána viszont könnyen szétesnek, úgyhogy a legjobb, ha a tányérunkra tálalt tésztára csipesszel rakosgatunk belőlük. Amíg csak el nem fogy.

 

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

Paradicsomról nem lehet eleget beszélni! A Spar ajánlatában szerepel fekete, sárga, koktél, trimix, bugaci, lucullus és csomagolt San Marzano koktélparadicsom is. Ha pasta, akkor a San Marzano-t válasszuk, ezeket az ovális, nyújtott szilvatestű paradicsomokat imádják az olaszok is. Higgyük el nekik, régóta főznek vele, szószaik alapja és a pizzájuk feltétje is ez, de a szárított paradicsomot is ebből varázsolják!

süti beállítások módosítása