Ez lesz a nyár legbombább alacsony kalóriás édessége!

2015. április 25. ge

Minden korrekt súlycsökkentés/életmódváltás/diéta alapja, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be, tápanyagonként egészséges elosztásban és ráadásul úgy, hogy ne szenvedés legyen az evés, hanem továbbra is örömet leljünk benne. Gyakori hiba a teljese édesség és finomság megvonás, amitől egy idő után mindenki megbolondul, majd bűnözni kezd.  Pedig vannak szuper alternatívák az édességekre is és ha már így bejött a nyár, kinyitottak a fagyizók és előkerültek a hideg édességek, találjuk ki, hogy lehetne a csokis-tejes-cukros fagylaltot kalóriaszegényebben, otthon kivitelezni.

shutterstock_143550373.jpg

Az otthonra is vehető jégkrémek ugyanis igazi kalória-borzalmak, csak néhány közülük:

Cornetto: 340 kcal
100 g Vienetta: 300 kcal
Mandulás Magnum: 280 kcal
100 g gyümölcssorbet :100 kcal
100 g  tejszín alapú fagylalt: 350 kcal

Viszont ha házilag, nyírfacukorral, igazi gyümölcsökből készítjük a fagyikat, ennek töredékéből is megúszhatjuk.

Egy háznál jellemzően csak akkor van fagylaltkészítő gép, ha ajándékba kaptuk valakitől, akinek már tényleg nem volt jobb ötlete, így erre most nem térnénk ki. Viszont a jégkrémkészítő kis műanyag eszközök fillérekbe kerülnek és nagyon sok helyen kaphatóak, nem csak az IKEA tart már ilyet, nagyon megéri néhány szettet beszerezni belőlük. Szükség lesz egy turmixgépre is, de az akár el is hagyható.

shutterstock_184577618.jpg

Házi gyümölcsös jégkrém

Hozzávalók:
1 dl sovány tej
2 pohár sovány natúr joghurt
fagyasztott, vagy friss gyümölcs
édesítő ízlés szerint (nyírfacukor, sztívia) 

Tegyük bele a turmixgépbe a tejet, a joghurtot, az édesítőt és a gyümölcs nagy részét. Ha szép simára összeturmixoltuk, keverjük bele a maradék gyümölcsöt, így lesznek benne finom, egyben maradt darabok is. Ezek után nem maradt más, mint a jégkrémkészítőkbe kanalazni, aztán néhány órára a fagyasztóba rakni. 

Az egyik legfinomabb változata enne a jégkrémnek az epres, amit most frissen is megvehetünk, de banánnal, áfonyával keverve is nagyon finom lesz a végeredmény.

Ha nem diétázunk, vagy belefér a napunkba a magasabb kalória is, szórhatunk bele pirított magvakat, vagy az elkészült jégkrémet olvasztott (akár szintén magvas) csokiba is márthatjuk.

süti beállítások módosítása