Villámgyors mártogatós sültkrumpli mellé

2016. június 9. Deino

shutterstock_242484757_1.jpg

A sült krumpli nem csak köretnek nagyszerű, de mártogatós falatok formájában is kiváló szereplője minden grillpartynak! Most mutatunk egy egyszerű szószt, amit percek alatt össze lehet dobni, akár már akkor is, ha a krumpli javában sül!

Mire lesz szükségünk?

500 g tejföl, egy marék friss menta, egy fél zöld citrom leve, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerinti mennyiségben só és őrölt bors

Hogyan fogjunk hozzá?

A mentát készítsük elő, majd vágjuk minél finomabbra, hogy könnyen el tudjuk keverni. A tejföl kanalazzuk egy tálba, majd keverjük el benne a mentát, egy szűrőn át préseljük bele a fél zöld citrom levét, vigyázva, hogy a gyümölcs húsa és a magok ne kerüljenek a mártásba! Sózzuk borsozzuk, majd fokhagymanyomón át préseljük bele a pucolt gerezd fokhagymákat is! Keverjük el alaposan az egészet, majd fél órát, 45 percat hagyjuk érni a hűtőben! Kanalazzuk át kisebb poharakba a szószt, hogy könnyebb legyen a krumpliszeleteket mártogatni.

süti beállítások módosítása