A kolbászchips egy nagyon egyszerű kis apróság, amivel látványosan és gyorsan fel lehet dobni bármilyen krémlevest - kifejezetten ajánljuk vendégváró alkalmakra. Lássunk is neki!
Mire lesz szükségünk?
Füstölt kolbászra. A pontos mennyiség attól függ, mennyi levessel kell dolgozni. Úgy érdemes számolni, hogy 20 dkg kolbász nagyjából 2-3 személynek elegendő a leves mellé. Kelleni fog még egy nagyobb teflon serpenyő és némi papírtörlőkendő, vagy szalvéta.
Hogyan fogjunk hozzá?
Első lépésben karikázzuk fel a kolbászt. Itt bizony döntést kell hozni: minél vékonyabbra vágjuk a szeleteket, annál ropogósabb, annál chips szerűbb lesz majd a végeredmény - viszont cserébe annál többet kell pepecselni majd a sütéssel, valamint a vékonyabb szeletekkel óvatosabban kell bánjunk a serpenyőben.
A serpenyőt hevítsük közepes hőmérsékletűre, majd szedjük bele a kolbász tallérokat úgy, hogy lehetőleg mindegyikünk közvetlen érintkezzen a serpenyő aljával, ne legyen átfedésben. Kevergessük őket folyamatosan pár percig, amíg ropogósra nem sülnek a saját zsírjukban. Sütés után alaposan csepegtessük le a kolbászchipset, majd még melegen tálaljuk a leveshez, vagy salátához.