Januári könnyed: quinoa saláta

2017. január 6. Deino

shutterstock_311815274.jpg

A quinoa az újévi gyomorpihentető-túra egyik legfontosabb állomása: nem tartalmaz glutént, ezért nagyon könnyen emészthető, nem terheli a gyomrot. Ugyanakkor magas a fehérje és a rosttartalma, hihetetlen sok fontos vitamin van benne, valamint magas a magnézium, vas, foszfor és kalcium tartalma - tápláló étel, egy kevés zöldséggel pedig hihetetlenül egészséges.

shutterstock_418702852.jpg

Mire lesz szükségünk?

25 dkg quinoa, 2 nagyobb paradicsom, 10-15 olivabogyó, 1 fej lilahagyma, egy csokor petrezselyem, egy kevés snidling, valamint olívaolaj és egy kevés ételízesítő.

Hogyan fogjunk hozzá?

A quinoát mossuk le szűrőben, majd tegyük fel egy edényben főni kb. kétszeres vízzel, amibe tegyünk egy kevés ételízesítőt. A quinoa nagyjából 10, 15 perc alatt fő meg. Onnan tudjuk, hogy kész a quinoa, hogy a magok szélén ha figyelünk, látunk egy apró, világosabb csíkot. Mikor ez a csík eltűnik, készen vagyunk.

Amíg fő a quinoa, kockázzuk fel a zöldségeket, a csokor petrezselymet pedig vágjuk apróra a szárral együtt. Ha megfőtt a quinoa, öntsük le róla a vizet és várjunk, amíg ki nem hűl, majd keverjük el a zöldségekkel. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, majd forgassuk át az egészet. Kifejezetten jól passzol hozzá a garnélarák vagy a lazac, ha szeretnénk kiegészíteni valamivel.

süti beállítások módosítása