Egy igazi nagyágyú: csülök a grillen

2016. július 14. ge

shutterstock_216011779.jpg

A kívül ropogós, belül omlós, illatos csülök nem egy könnyű diétás fogás, de néha igazán megengedhetjük magunknak. Azt hihetnénk, hogy sokkal bonyolultabb, mint egy szerelt hús megsütni, de igazán nem nagy fáradtság. Idő viszont valóban kell hozzá, előző nap érdemes minden előkészíteni, hogy a sütés napján már ott legyen az előfőzött csülkünk.

Hozzávalók 

1 db hátsó csülök
víz, olaj
burgonya, hagyma

A csülköt lemossuk és sima vízben 10 percen át előfőzzük. Ekkor jöhet a vízcsere (a vizet ne öntsük ki, remek bableves készülhet belőle!), majd az új vízben a majdnem teljesen puhára pácolás. Ne váljon le hús a csontról, elég ha átpuhul. Ha kihűlt, a csülköt négy darabba vágjuk, így hamarabb pirul majd és ropogósabb is lesz. 

A négy nagyjából azonos vastagságú és nagyságú szeletet kicsit megkenjük olajjal és a közepes parázson, folyamatosan forgatva, kenegetve megpirítjuk. Fél óra alatt elkészül.

A parázson héjában sült krumplival, sült hagymával és káposztasalátával fogyasztjuk.

süti beállítások módosítása