5 tipp sajt grillezéshez

2016. június 30. Deino

shutterstock_132916427.jpg

A grillezett sajt mindig isteni finomság, készüljön hamiskásan serpenyőben, konyhai grillsütőn, vagy a szabadban. Könnyű elkészíteni, szinte lehetetlen elrontani, mégis látványos és ízletes a végeredmény. Most adunk mellé öt remek tippet, amivel garantált a siker!

shutterstock_340090502.jpg

Legyen valami íze

A legtöbb grillezett sajtnak önmagában nincs elég íze, vagy csak túl sós. Mindenképp tálaljunk mellé valamilyen salátát, mártást, esetleg áfonyalekvárt, és máris garantált a siker. Remekül passzol húsok mellé, vagy helyett bármilyen körettel.

Kerüljük a túl zsírosat

A túl nagy zsírtartalmú sajtokat kerüljük el a vásárlásnál mikor grillezni készülünk, sütés közben túl sok zsírt engednek, és ez nagyon elrontja a végeredményt.

Csak szárazon süssük

A sajtot mindenképp olaj vagy zsír nélkül süssük, mert valamennyit természeténél fogva engedni fog. A sütésre a legjobb fajta a gomolya sajt. Az ideális vastagság általában 2-3 centi, miután elkezdtük sütni a szeletet várjunk 20-30 másodpercet mielőtt megfordítjuk, megmozdítjuk, hogy legyen ideje "kéregnek" sülni a sajtra.

shutterstock_426686710.jpg

Mindenhol lehet

Serpenyőben, konyhai grillen, kerti grillen - a grillsajt mindenhol elkészíthető, csak arra figyeljünk, megfelelően forgassuk a szeleteket, hogy aranybarnára süljenek. Ha rácsos kerti grillen sütjük, akkor érdemesebb alutálcát vagy fóliát rakni a rácsra, nehogy a sajt átcsorogjon a rácson - főleg a puhább fajták hajlamosak rá.

Kalkuláljunk a sóval

A legtöbb grillsajt sós, ezért érdemes előkóstolni a sütés előtt, és ennek megfelelően összeállítani a köretet, kiválasztani a mártást. Nem szerencsés, ha sós a sajt, a köret, és a saláta is. A grillezett sajt remekül passzol pirítóshoz, grillezett zöldségekhez és gyümölcsökhöz is, valamint a már említett áfonyalekvár szinte minden esetben kitűnő választás mellé.

süti beállítások módosítása