Grillezett mozzarellás cukkini - egy remek grillzöldség!

2016. május 22. Deino

shutterstock_111781241.jpg

Egy sajtos finomság, ami nem igényel nagy előkészületeket, mégis isteni finom, és megállja a helyét bármilyen hús mellett, vagy csak simán önmagában is!

shutterstock_275376155.jpg

Mire lesz szükségünk?

6 kisebb cukkini, olivaolaj, 10 dkg mozzarella sajt, tengeri só és bors, valamint egy kevés oregánó

Hogyan fogjunk hozzá?

A cukkiniket mossuk meg, vágjuk le a szára végeit, majd hosszában vágjuk ketté az egészet. Nagyjából 5-6 evőkanál olivaolajban keverjük el egy kevés sót, borsot és oregánót ízlés szerint - ha köretnek lesz a cukkini, akkor nem szükséges túlfűszerezni, ha csak magában fogyasztjuk, akkor érdemesebb többet tenni bele. Óvatosan, nagyon vékonyan kenjünk meg vele a cukkini vágott felét, majd először vágott felével lefelé grillezzük kb. 6-10 percig, hőfoktól függően, majd megkenjük a másik felét is, és átfordítjuk. Ekkor mehet a tetejére a sajt, még 5-10 percig grillezzük. Figyeljünk oda, hogy ne tegyünk rá túl sok sajtot, nehogy a parázsban végezze. Használhatunk más sajtokat is, azonban a mozzarella sajt a legkevésbé "folyós" választás.

süti beállítások módosítása