Egy mindenhez passzoló, tápláló köret: bulgursaláta

2016. május 14. Deino

 

A bulgursaláta egy igazán különleges fogás, amivel a leghétköznapibb ételt is különlegessé tehetjük! Ráadásul az elkészítése sem túl bonyolult - fogjunk is hozzá!

 

Mire lesz szükségünk?

40 dkg nagyszemű bulgur, 3 dl víz, 8 dkg friss menta, egy csokor petrezselyem, 2 citrom facsart leve, 1 fej vöröshagyma, 1 dl olívaolaj, 4 paradicsom, tengeri só és némi fahéj.

Hogyan fogjunk hozzá?

Kerítsünk egy zárható, hőálló edényt. Öntsük bele a bulgurt, majd egy teáskanál sóval egy másik edényben forraljuk fel a 3 dl vizet, és öntsük a bulgurra. Tegyük rá az edény tetejét, és várjunk 15-20 őercet, amíg a bulgur megszívja magát. Ha túl sok lett a víz, óvatosan öntsünk le belőle kicsit.

Közben a mentalevelet és a petrezselymes két teáskanál tengeri sóval együtt mozsárban összetörjük, és beletesszük egy nagyobb edénybe. Fél centis kockákra aprítjuk a paradicsomot, a vöröshagymát pucoljuk, és apróra vágjuk. Hozzákeverjük az olívaolajat, a citromok levét, a vöröshagymát a mentás tengeri sóhoz, majd meghintjük egy kevés fahéjjal, és minél alaposabban elkeverjük az egészet. Hagyjuk állni legalább 10-15 percet. Utána az öntetet és a bulgurt összeöntjük, alaposan összeforgatjuk, majd 4-5 órára hűtőbe tesszük. Tovább is maradhat, attól csak intenzívebbek lesznek az ízei!

süti beállítások módosítása