A tavasz slágere: paradicsomos spárgasaláta

2016. április 20. Deino

shutterstock_407003392.jpg

A spárga egy isteni finom, hihetetlenül egészséges zöldség, igazi szuper-étel. Ráadásul nagyon változatos: levesnek, köretnek, sütve - ma egy saláta receptet mutatunk be vele.

 

Mire lesz szükségünk?

Fél kilogramm friss spárga, 3 kisebb paradicsom, rozmaring, almás/mézes balzsamecet, olívaolaj és tengeri só

Hogyan fogjunk hozzá?

Mossuk meg alaposan a spárgát, majd tisztítsuk meg. Mindenképpen vágjuk le a fás végét! Aprítsuk fel a spárgát nagyjából egy, fél centis darabokra, majd vízgőz felett pároljuk - a vizet sóval és rozmaringgal keverve ízesítjük. Ha puhára pároltuk, hűtsük le a spárgát.

Amíg a spárga hűl, a paradicsomokat mossuk meg, majd kockázzuk fel. Ízlés szerint sózzuk, (nem szükséges nagyon), valamint ízesítjük 1-1,5 evőkanál olívaolajjal és balzsamecettel. A végén adjuk hozzá a spárgát, majd tegyük hűtőbe fél órára.

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

A jó spárga friss, ropogósan kemény, de nem fás, fényes, feszes héjú, ép és zárt rügye van, egyenes, nincs szaga, és az íze nem keserű. A zöldspárga íze a zöldborsóéra hasonlít.

A csomagolás elrejti az áru felét, de ott lehet legkönnyebben ellenőrizni a minőségét! Bontsuk ki és szagoljunk bele, majd nézzük meg a metszési felületet. Nem lehet büdös, ráncos, fonnyadt, barna foltos, vagy beszáradt!

süti beállítások módosítása