Ha tavasz, akkor saláta! De hogy kerül ide a chia mag? Nos, a chia egy fontos vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag élelmiszer, amivel remekül lehet kiegészíteni az ételeinket - érdemes a salátákat is megkínálni vele néha!
Mire lesz szükségünk?
20 dkg madársaláta, 10 dkg jégsaláta, 10 dkg vörös cikória, 15 dkg paradicsom, 5 dkg kapribogyó, egy evőkanál chia mag, balzsamecet, málnaecet és olívaolaj, valamint tengeri só.
Hogyan fogjunk hozzá?
Tisztítsuk és mossuk meg az erre rászoruló darabokat a hozzávalók közül, majd vegyünk elő egy deszkát, és egy élesebb kést: bizony, jön a darabolás. Aprítsunk mindent fel alaposan, majd egy tálban keverjük el kézzel az egészet. Ha ez megvolt, adjuk hozzá a kimért adag kapribogyót és a chia magot, majd ismét keverjük át az egészet egyszer-kétszer. Adjunk hozzá olívaolajat (nagyjából egy evőkanálnyit), és pár cseppet a két ecetből. Sózzuk meg ízlés szerint, majd ismét keverjük el az egészet. Hűtőben hagyjuk legalább 15-20 percet pihenni, majd tálalhatjuk.