Friss

Lilahagymás húsvéti sonkakrém

2016. március 14. 15:47 - Deino

shutterstock_361815659.jpg

Ha húsvét, akkor sonka. De attól még nem kell, hogy ez az étel teljesen egyhangúvá váljon! Most mutatunk egy remek sonkakrém receptet, amivel garantáltan learathatjuk a vendégsereg elismerését.

shutterstock_167061488.jpg

Mire lesz szükségünk?

60 dkg füstölt, főtt sonka (húsosabb fajta), 1,5 dl majonéz, őrölt bors, 1 nagyobb fej lilahagyma, 4 szál zöldhagyma

Hogyan fogjunk hozzá?

A füstölt főtt sonkát készítsük elő, majd daráljuk finomra, vagy pedig vagdaljuk a lehető legapróbbra, és tegyük egy keverőedénybe. Pucoljuk meg a lilahagymát, majd vágjuk fel apróra, a zöldhagymát pedig karikázzuk fel. Adjuk hozzá az előre kimért majonézt az edényben levő sonkához, majd adjuk hozzá a lila- és zöldhagymát is. Jól keverjük össze az egészet, majd fűszerezzük meg őrölt borssal, és keverjük el újra. Hagyjuk két órát állni a hűtőben, majd tálaljuk. Tálalásnál díszíthetjük lilahagymával, zöldhagymával, főtt tojással - mindenképp friss péksüteménnyel, vagy esetleg frissen sült foszlós kaláccsal fogyasszuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://friss.blog.hu/api/trackback/id/tr618442026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.