Ha húsvét, akkor sonka. De attól még nem kell, hogy ez az étel teljesen egyhangúvá váljon! Most mutatunk egy remek sonkakrém receptet, amivel garantáltan learathatjuk a vendégsereg elismerését.
Mire lesz szükségünk?
60 dkg füstölt, főtt sonka (húsosabb fajta), 1,5 dl majonéz, őrölt bors, 1 nagyobb fej lilahagyma, 4 szál zöldhagyma
Hogyan fogjunk hozzá?
A füstölt főtt sonkát készítsük elő, majd daráljuk finomra, vagy pedig vagdaljuk a lehető legapróbbra, és tegyük egy keverőedénybe. Pucoljuk meg a lilahagymát, majd vágjuk fel apróra, a zöldhagymát pedig karikázzuk fel. Adjuk hozzá az előre kimért majonézt az edényben levő sonkához, majd adjuk hozzá a lila- és zöldhagymát is. Jól keverjük össze az egészet, majd fűszerezzük meg őrölt borssal, és keverjük el újra. Hagyjuk két órát állni a hűtőben, majd tálaljuk. Tálalásnál díszíthetjük lilahagymával, zöldhagymával, főtt tojással - mindenképp friss péksüteménnyel, vagy esetleg frissen sült foszlós kaláccsal fogyasszuk!