Hamis házi disznótoros pecsenye, amit otthon is elkészíthetünk!

2015. november 22. Deino

shutterstock_51363595.jpg

A disznótoros pecsenye olyan különlegesség, amiért szinte mindenki odavan. Persze a mai világban sokkal nehezebb "természetes" közegében belefutni, hiszen az igazi disznótoros pecsenyéhez nyilván kell egy disznótor. Viszont otthon is készíthetünk olyan hamis disznótorost, ami pontosan olyan isteni, mintha csak most hoztuk volna egy disznóvágásról!

shutterstock_246345760.jpg

Mire lesz szükségünk?

40 deka minőségi sertéslapocka, 40 deka sertéscomb, 40 deka tarja, 25 deka disznózsír, 8-10 gerezd fokhagyma és 4 közepes méretű vöröshagyma, valamint ízlés szerint fűszerek.

Hogyan fogjunk neki?

A húsokat daraboljuk fel nagyjából egyforma darabokra, 2-3 centi vastagságban. Pucoljuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát. A fokhagyma gerezdekre egészben lesz szükségünk, a vöröshagymákat vágjuk félbe hosszában, majd vágjuk szeletekre.

A zsírt osszuk ketté, egyszer szükségünk lesz nagyjából 50 grammra abban az edényben, amiben a húsokat fogjuk sütni, a maradékra pedig egy olyan, lehetőleg nyeles edényben, amiből könnyen ki tudjuk majd önteni, csurgatni a zsírt. Sózzuk meg a húsok mindkét oldalát alaposan, majd tegyük fel őket a sütésre szánt edénybe. Ha már teljesen forró és folyékony a másik edényben a zsírunk, akkor öntsük rá a húsokra! Legyünk óvatosak, a fröccsenő forró zsír nagyon veszélyes.

shutterstock_295275020_1.jpg

Akkor csináltuk jól, ha a húsokra öntött zsír serceg, és alatta egyből elkezdenek kifehéredni a húsok. Ha ez megvan, pakoljuk fel a húsok tetejére a hagymát, fokhagymát, majd tegyünk rá ízlés szerinti mennyiségben őrölt köményt, friss őrölt borsot, esetleg némi ételízesítőt. Ha a hagyma és a hús nem ad elég levet, öntsünk alá óvatosan egy kevés vizet. Fedő alatt pároljuk addig, amíg a húsok meg nem puhulnak. Ha már mindegyik hús kellően puha, vegyük le a fedőt, majd pirítsuk zsírjára a húsokat.

A kész pecsenye friss kenyérrel a legfinomabb, melegen és hidegen, "zsírjába dermedve" egyaránt szokták fogyasztani. 

süti beállítások módosítása