Isteni őszies szőlősaláta, pikáns pirított dióval

2015. október 11. Deino

shutterstock_95516218.jpg

Ősszel különösen fontos a vitaminok pótlása, nehogy eluralkodjon rajtunk az őszi melankólia - ennek az egyik legélvezetesebb és legfinomabb módja pedig egy remek saláta. Ebben a szőlősalátában pedig minden van, amit csak kívánni lehet: finom szőlő, dió, körte és sajt - igazi ínyenc recept!

shutterstock_202453771.jpg

Mire lesz szükségünk?

Egy-egy nagy fürt, friss piros és fehér szőlő, 10 dkg márványsajt, 20 dkg dióbél, egy csomag galambbegy saláta, kettő körte, némi olaj, balzsamecet, és egy kevés dióolaj.

Hogyan fogjunk hozzá?

Pirítsuk meg egy száraz, forró serpenyőben a diót! A balzsamecetet keverjük el az olajainkkal, adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot, majd forgassuk bele a megpirult dióbelet még melegében! A diót hagyjuk így állni öt-tíz percre. Aprítsuk fel a körtéket, és vágjuk félbe a szőlőszemeket, majd a salátával együtt alaposan forgassuk bele az eddigre kihűlt dióbeles öntetünkbe. Reszelt sajttal a tetején megszórva tálaljuk!

süti beállítások módosítása