Pácolt bárány szeletek egyszerűen

2015. szeptember 17. Deino

shutterstock_228261529.jpg

A bárány ritka falat a magyar családok asztalain, pedig igazán megérdemli a figyelmet különleges íze, és egészséges mivolta miatt. Most mutatunk egy receptet, ami egyáltalán nem bonyolult, és igazán ütős a végeredménye!

shutterstock_255747991.jpg

Mire lesz szükségünk?

Négy szelet bárányhús, 3 evőkanál apróra vágott rozmaring, 3 dkg mentalevél, 4 evőkanál balzsamecet, 2 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és őrölt bors

Hogyan fogjunk neki?

A bárány húsba vágjunk átlósan cikk-cakkokat késsel. Keverjük el az olívaolajban az alapanyagokat, majd pácoljuk meg benne a hússzeleteket. Pácoljuk hűtőben két órán át (ha van időnk, tovább is benntarthatjuk). Ha az időjárás engedi, grillezhetjük parázson, de ha nem, akkor sütőben is megsüthetjük. Először egy forró serpenyőben barnítsuk meg a húsok mindkét felét, majd előmelegített sütőben süssük 180 fokon 20-25 percig, a hús vastagságától függően.

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

A bárányt többen választják egészséges táplálkozásuk részeként, de jó tudni, hogy a húsok az elkészítés során veszíthetnek vitamin tartalmukból. A nedvesség, ásványi anyagok és vitaminok megőrzéséhez érdemes a sütést magasabb hőmérsékleten elkezdeni, majd alacsonyabb hőmérsékleten befejezni.

süti beállítások módosítása