Natúr almalé házilag!

2015. szeptember 6. Deino

9733041_7b856689aeca3bbb8658546eca8155be_wm.jpg

Az almát nem kell bemutatni senkinek Magyarországon, legyen az "jonatán", "idared", piros, vagy zöld. És ez éppúgy igaz az almalére is! Most mutatunk egy remek módszert, amivel házilag is elkészíthető ez a remek nedű, méghozzá nem is túl nagy vesződséggel - isteni finom és egészséges!

9733043_591637ea2a65f3480e0e6d4306a996ef_wm.jpg

Mire lesz szükségünk?

Almára. A fajta és a mennyiség is mindegy, korlátokat csak az időnk, az enerigánk és a konyha/lábos mérete szabhat nekünk.

Hogyan fogjunk hozzá?

Első lépésként alaposan mossuk meg az almáinkat, majd csumázzuk ki, a hibás részeket pedig késsel vágjuk ki belőle. Daráljuk le az almákat (ha kell, szeleteljünk fel őket), majd egy vászonszűrőn préseljük át. Ezután töltsük egy lábasba, és forraljuk fel 70-80 fokig. A forralás során keletkező habját szedegessük le róla!

Amit szeretnénk tartósan eltenni, azt töltsük tiszta üvegekbe, és tegyük száraz dunsztba, Amit pár napon belüli fogyasztásra "ítélünk", azt elegendő csak hűtőbe tenni. Ha rendelkezünk jó minőségű gyümölcscentrifugával, akkor sokkal gyorsabban elkészülünk!

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

Egy közmondás szerint: „Naponta egy alma, az orvost távol tartja”. A modern tárolási módszereknek köszönhetően, már megszoktuk, hogy egész évben rendelkezésünkre áll a legtöbb almafajta. 

Reszelve süteménybe bármelyik fajtát, pépesítve kisgyerekeknek (Idaredet), centrifugálva gyümölcslének (Jonathant), bármikor, bármennyit fogyaszthatunk.

A vásárlók egyre inkább a pirosas héjú, kemény húsú, leves, illatos és édeskés fajtákat kedvelik.

Ha beleharapok egy almába, akkor roppanjon, a fogaim között sercenjen a leve!

Szeptemberben a gála almát, októberben a jonagoredet, novemberben a Goldent, decemberben a Pink Ladyt kívánom, de akkor a mandarin már nagy kísértést jelent.

süti beállítások módosítása