Egy perc alatt minden, amit a fűszerezett húsok grillezéséről tudni kell!

2015. augusztus 18. Deino

Grillezni szinte mindenki tud - de tökéletes húst grillezni? Az már nehezebb feladat! Kevesen tudnak sok olyan dolgot, ami bizony apróság, de szükséges a hibátlan végeredményhez. Hogyan osszuk el a parazsat? Milyen az ideális grillhús? Mire figyeljünk a fűszeres húsoknál? Most mindent elárulunk, egy percben!

shutterstock_4253485.jpg

Milyen az ideális hús grillezéshez?

A tökéletes grillhús kívül ropogósra sült, belül szaftos. Ezt a hatást azokkal a húsokkal lehet igazán elérni, amelyek alapból egy picivel zsírosabbak. Ha ilyet szeretnénk, akkor csirke helyett válasszunk például tarját a grillezéshez!

shutterstock_4282540.jpg

A jó parázs a titka mindennek

Érdemes a grillezésnél a rács egyik oldalán erős parazsat tartani az intenzív sütéshez, míg a másik oldalon csak egy kevesebb, enyhébb oldalt fenntartani: így a már majdnem kész húsokat tudjuk "finomhangolni", hogy mennyire legyenek átsütve, vagy a grillrács legszélén a kész húsokat már csak "melegen tartani" is kiváló! A jó parázs egyik titka, hogy a begyújtásához ne használjunk benzint vagy egyéb mesterséges gyújtófolyadékot, mert ízében és illatában is képes nyomot hagyni az ételen.

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

Pácolt húsoknál mindenképp figyeljünk oda, hogy a fűszer ne égjen rá a húsra, ilyenkor ugyanis hajlamos megkeseredni az odaégett fűszer!

süti beállítások módosítása