Joghurtos, mézes-chillis pác csirkeszárnyakhoz!

2015. augusztus 14. Deino

shutterstock_283742249.jpg

A csirkeszárnyakat itthon valahogy elkerüljük a grillezés témakörében - pedig egy ropogósra grillezett, pácolt csirke bárkit levesz a lábáról! Most mutatunk hozzá egy remek pácot, amivel isteni finom végeredményt lehet összehozni!

shutterstock_283301342.jpg

Mire lesz szükségünk?

Csak a pác hozzávalóit fogjuk felsorolni, nagyjából 7-9 szárnyhoz elegendő mennyiség: 2 citrom, 3 gerezd fokhagyma, egy pohár (natúr) joghurt, gyömbér, chili paprika, méz, mustár, só és bors, olívaolaj. 

Hogyan fogjunk hozzá?

Pucoljuk meg a fokhagymát, és passzírozzuk le egy fokhagymanyomóval. Keverjük el a masszánkat a natúr joghurttal, ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot. Két teáskanál mézet alaposan keverjünk el benne, majd egy kevés mustárt, reszelt gyömbért és a nagyon apróra aprított chili paprikát (ha nincs kéznél, használhatunk port is) keverjük el benne nagyon egyenletesen. A végén facsarjuk mellé a két citrom levét, és két kanál olívaolajjal keverjük el az egészet. Kész is a pác, amibe forgassuk bele a szárnyakat, majd lefedve tegyük őket a hűtőbe pácolódni 2-3 órát. Ezután már mehetnek is a közben beizzított grillre - pirosra sütjük őket, ropogósan egészen isteni csemege!

Ha marad bőven a pácból, érdemes megtartani, ugyanis nem csak csirke sütésre, de mártogatósnak is remekül alkalmas - akár a frissen sült szárnyainkat is megtunkolhatjuk benne!

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

Az igazán remek grillételek titka, hogy kívül ropogósak, de belül szaftosak, puhák! A csirkeszárnyaknál ezt nem egyszerű elérni, így érdemes folyamatosan szemmel tartani a pirulásukat, átsülésüket a grillezés alatt. Egy percre se vegyük le róla a szemünket!

süti beállítások módosítása