Isteni felfújt, friss őszibarackból!

2015. július 23. Deino

shutterstock_272603969.jpg

Isteni finom, ráadásul még egészséges is? Bizony, van ilyen! most megmutatjuk hogy kell, lépésről lépésre!

shutterstock_297863489.jpg

Mire lesz szükségünk?

1 kg érett, vegyszermentes őszibarack, 3 evőkanál méz, 6 evőkanál zabpehely, 2 evőkanál darált mandula, 3 evőkanál zabkopra, 3 evőkanál búzacsíra, 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 3 evőkanál növényi olaj, 2 dl zabtej, vagy egyéb növényi tej

Hogyan fogjunk hozzá?

A barackokat megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A korpát, búzacsírát, a mandula felét, a lisztet és a zabpelyhet elkeverjük a zabtejjel, majd hozzákeverjük az olajat és a mézet is. Alaposan keverjük össze! Egy sima sütőformát kenjünk ki alaposan olajjal, szórjuk meg egy kis korpával, majd tegyük bele sorban a szeletelt barackot. Öntsük rá a kész masszát, és 30-40 percig süssük közepes lángon. Ha kész, borítsuk ki egy tálra, és szórjuk meg a maradék mandulával.

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

Süteménybe, desszertbe, kiválóan alkalmas az import barack és nektarin, mert olyan érettségi szinten szedik, ami még kibírja a hosszú utat, a hazai boltokig.

Ha igazi felüdülésre vágyunk, akkor válasszunk magyar barackot vagy nektarint! Itthon a gazdák csak akkor szedik a gyümölcsöt, amikor már kellőképpen érettek. Válasszunk érett, hamvas, feszes héjú, illatos őszibarackot. Van aki a sárga húsra van aki a fehér húsra esküszik, az a fontos, hogy kellően lédús és harmonikusan édes legyen. Az élvezeti értéket csak növeli, ha a húsa magvaváló.

Én önkéntelenül szürcsölve harapom a barackot és nem tudok három darabnál kevesebbet enni belőlük.

süti beállítások módosítása