3 last-minute pác, amivel szinte azonnal grillezhetünk!

2015. július 10. Deino

shutterstock_196066715.jpg

Néha előfordul, hogy az az ember spontán grillezésre adja a fejét - illetve sokszor csak adná. Még ha hazafelé meg is van a hús, a pácolás sokszor trükkös pont - ha nem pácolunk vagy nem les finom, vagy túl száraz lesz, kapkodni meg kár. Most erre a dilemmára mutatunk 3 ütős megoldást, amivel az utolsó-utáni pillanatban is remek grillezést csaphatunk!

20 perces villámpác görög módra

shutterstock_278603831.jpg

Mire lesz szükségünk?

1,5 dl olíva olaj, 1 közepes vöröshagyma, 1 nagyobb gerezd fokhagyma, oregánó, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű, némi tengeri só és őrölt bors (lehetőleg friss)

Hogyan fogjunk neki?

Mindkét hagymánkat aprítsuk fel apróra, majd keverjük el az összes többi hozzávalónkkal az olajban. Tegyük bele a hússzeleteket, gondosan ügyelve arra, hogy mindegyiket rendesen fedje a pác, majd 20 perc múlva grillezhetünk is. Ennél a pácnál nem gond a só, mert ilyen rövid idő alatt nem szárítja ki a húst.

Egy perces csodapác szárnyasokhoz

shutterstock_289306244.jpg

Mire lesz szükségünk?

Egy csésze extra szűz olívaolaj, 2 kiskanál mustár, 2 evőkanál tej, 2 kiskanál ételízesítő, 2 kiskanál őrölt pirospaprika.

Hogyan fogjunk neki?

Csak semmi ördöngősség, keverjük el a hozzávalókat az olajban ügyelve arra, hogy sehol ne legyen benne csomósodás, majd kenjük be vele a húsokat. Állnia sem kell, egyből mehetnek a grillrácsra!

Sörös-mustáros grillpác

shutterstock_275376926.jpg

Mire lesz szükségünk?

Fél liter sör (világos), 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, 3 fokhagyma.

Hogyan fogjunk hozzá?

Egy tálba öntsük bele a sört, majd reszeljük bele a vöröshagymát, és passzírozzuk bele a fokhagymákat. Keverjük hozzá a mustárt és a paprikát is, majd mehetnek bele a húsok. 25 perc múlva már grillkészek is!

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

Miért van az, hogy az otthon készített rostonsültek íze valahogy sohasem olyan jó, mint az éttermekben felszolgált húsoké? Nos, az alábbi, séfektől származó tanács talán segít elérni azt a hőn áhított ízt és állagot.

Amint a hús kellően átsült, vegye le a grillezőről, majd kenjen szét rajta egy kávéskanálnyi vajat, és hagyja ráolvadni. A hús így különlegesen omlós és zamatos lesz.

Melléktipp: Egy gerezd fokhagymával és egy ágacska rozmaringgal is megdörzsölhetjük a húst, így még ízletesebb lesz.

süti beállítások módosítása