Egy klasszikus tarjapác grillezéshez!

2015. június 26. Deino

shutterstock_93708163_1.jpg

Ha tarja, akkor az örök klasszikus a as mézes-mustáros pác. Roppant egyszerű elkészíteni, mindenki ismeri, mindenki imádja, mert könnyű elkészíteni, intenzív az ízvilága, és nehéz hibázni vele!

shutterstock_108946643.jpg

Mire lesz szükségünk?

A sertéstarján kívül szükségünk lesz 2 evőkanál dijoni mustárra, 3 evőkanál mézre, egy evőkanál curry-re, 5-6 gerezd fokhagymára, frissen őrölt fekete borsra, sóra, 1 dl olajra (lehetőség szerint olíva).

Hogyan fogjunk hozzá?

Fogjuk egy nagyobb tálat, és keverjük benne el a mézet és a mustárt, majd vágjuk apróra a fokhagymagerezdeket, és azt is keverjük el a tálban. Adjuk hozzá a fűszereket, majd legvégül az olajat, alaposan elkeverve mindent. A kész szósszal kenjük be a hússzeleteket. Mindenképp úgy alakítsuk a hozzávalókat, hogy a szószunk sűrű legyen, így grillezés közben kisebb a csöpögés esélye, és egyfajta ízletes "kérget" fog vonni a húsok köré. Ha kedvünk van hozzá, további fűszerekkel is kísérletezhetünk, mint a kakukkfű, zsálya vagy a koriander. Ha kedveljük az erős ízeket, akkor grillezés közben is kenegethetjük a húsokat a páccal.

Vas Zsolt, a SPAR hússzakértőjének tanácsa

Ha gyors megoldás kell, és már nincs idő a pácra, akkor ajánlom a szezon sztárját, a magyaros sertéstarját családi, vödrös kiszerelésben! A magyaros fűszerezésű sertéstarja rendkívül ízletes, és mivel se szeletelni, se pácolni nem kell, akár 10 perc alatt elkészíthető. A tarja a zsírosabb húsrészek közé tartozik, ennek köszönhetően a sütés után is zaftos, omlós lesz, és mivel a zsír a legkiválóbb íz hordozó, rendkívül ízletes.

süti beállítások módosítása