Egy hűsítő dinnye leves melegebb nyári napokra!

2015. június 24. Deino

shutterstock_266172254.jpg

Ha beüt a nyári hőség a dinnyénél nincs is jobb édesség! De ha már unjuk a sima dinnyeszeleteket, vagy csak szeretnénk lenyűgözni a családot, próbáljuk ki ezt a könnyen elkészíthető, rafinált levescsodát!

shutterstock_205394305.jpg

Mire lesz szükségünk?

1 kg görögdinnye, 1 kg sárgadinnye, 1 dl édesbor, 1 darab nagyobb naracs, 1 dl cukorszirup.

Hogyan fogjunk hozzá?

A sárgadinnyénket várjuk ketté, magozzuk ki, majd a görögdinnyénket is. A sárgadinnyéből igyekezzünk golyókat kivágni, a maradék részét pedig kockázzuk fel, A dinnyéket tegyük bele egy robotgépbe, facsarjuk rá a narancs levét, öntsük rá a cukorszirupot, és turmixoljuk össze. A végén öntsük át egy tálba, majd öntsük hozzá a bort. Helyezzük bele a kivájt golyókat, tekerjük le a tetejét fóliával, majd 2 órára tegyük be a hűtőbe.

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

Erre figyeljünk görögdinnye vásárláskor: ha a szára nagyon el van száradva, és látszik a száron, hogy a rostok meg vannak hajolva, akkor a dinnye szárát megcsavarták, így késztették kényszerérésre. Emiatt a dinnye bepirosodik, de tovább már nem cukrosodik, nem lesz finom, édes.

Így válasszunk sárgadinnyét: a tökéletes dinnye kiválasztásához érdemes az illatán kívül azt is megvizsgálnunk, hogy nem a szár felőli vége, hanem a másik, a virágzat helye kell puha legyen. Ha az puha, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a sárgadinnyénk már megfelelően érett

süti beállítások módosítása