Egy salátának is beillő török szendvicskrém

2016. augusztus 7. Deino

shutterstock_242830240.jpgA törökök egyik itthon alig ismert kedvence, az Acili Ezme egy roppant különleges, zöldségalapú fogás, amit ők salátaként fogyasztanak, de szendvicskrémként sem utolsó. Érdemes egy próbát tenni vele, nem fogjuk megbánni!

Mire lesz szükségünk?

2 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 2 nagyobb paradicsom, 1-2 gerezd fokhagyma, 5 dkg sűrített paradicsom, 2 szál friss petrezselyem és kapor, egy teáskanál kakukkfű, ugyanennyi citromlé, egy evőkanál olivaolaj, és valamennyi fűszerpaprika, valamint só.

Hogyan fogjunk hozzá?

Szabadítsuk meg a zöldségeinket a héjától, valamint nyúzzuk meg a paprikát is. A vöröshagymát, a fokhagymát, a kaprot, a petrezselymet, a héjatlan paradicsomot, és a két zöldpaprikát daráljuk össze. Ha nincs darálónk, akkor egy kicsit időigényesebb a folyamat, mivel mindent nagyon apróra fel kell darabolnunk késsel, majd összetörni, amennyire csak tudjuk. A kapott pépet csepegtessük le alaposan egy szűrővel. Tegyük egy tálba, adjunk hozzá a sűrített paradicsomot, az olivaolajat és a citromlevet, majd keverjük el az egészet alaposan. Ezután fűszerezzük, majd ismét elkeverjük az egészet. Legalább fél órát, órát hagyjuk állni a hűtőben, utána hidegen fogyasztható. Nyáron kifejezetten frissítő fogás!

Rácz Árpád, a SPAR zöldség-gyümölcsszakértőjének tanácsa

Paradicsomról nem lehet eleget beszélni! A Spar ajánlatában szerepel fekete, sárga, koktél, trimix, bugaci, lucullus és csomagolt San Marzano koktélparadicsom is. Ha pasta, akkor a San Marzano-t válasszuk, ezeket az ovális, nyújtott szilvatestű paradicsomokat imádják az olaszok is. Higgyük el nekik, régóta főznek vele, szószaik alapja és a pizzájuk feltétje is ez, de a szárított paradicsomot is ebből varázsolják!

süti beállítások módosítása