Ha szereti az olasz konyhát és húsimádó, ez az Ön fogása!

2017. január 26. ge

shutterstock_245360614.jpg

Az osso bucco, azaz lyukas csont egy remek olasz készült étel neve, ami hagyományosan borjúból készítenek, de marhalábszárból sem lesz rossz. Az otthon is könnyen elkészíthető fogásnál az alapanyag minősége és feldolgozása dönt: csak friss, szép, szigorúan a velőscsonttal együtt szelt marhalábszárból vagy borjúcsülökből készítsük!

Hozzávalók

2 szelet marhalábszár
5 dkg vaj
3 sárgarépa
1/2 zellergumó
1 nagy fej vöröshagyma
1 pohár bor

bors
2 babérlevél
csipet bazsalikom
3 paradicsom
3 cikk fokhagyma
1 kiskanál kakukkfű
1 citrom
kevés liszt
5 dl zöldségalaplé
1 csokor petrezselyemzöld

A vajon megpároljuk a kockára vágott sárgarépát, a zellert és a vöröshagymát, majd felöntjük a borral. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a bazsalikomot és a kakukkfüvet, majd a fokhagymát és a darabolt paradicsomot is.

Amíg a ragunk rotyog, a húst besózzuk, borsozzuk és megszórjuk citromhéjjal is. Megforgatjuk a lisztben, és egy forró serpenyőben, lapáttal forgatva pirosra sütjük mindkét oldalát. Ezután a ragunkkal együtt egy vaslábosba rakjuk, ráöntjük az alaplevet és 2 órát sütőben puhára pároljuk. Tálalásnál frissen facsart citrommal, apróra vágott petrezselyemmel és kenyérrel kínáljuk. 

süti beállítások módosítása