A reggeli krémek királya: citromos zöldborsókrém!

2017. január 25. Deino

shutterstock_134368445.jpg

Ha könnyed, egészséges reggelit szeretnénk, ami passzol szinte mindenféle péksüteményhez, akkor ne keressünk tovább! A citromos zöldborsókrém meglepően finom, és meglepően gyorsan elkészül. Vágjunk is bele!

shutterstock_526568503.jpg

Mire lesz szükségünk?

35 dkg zöldborsó, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, egy fél citrom, 2 darab babérlevél, 2 evőkanál olívaolaj vagy tökmagolaj, snidling és frissen őrölt feketebors ízlés szerint.

Hogyan fogjunk hozzá?

Készítsünk elő egy nagyobb edényt, pucoljuk meg a fokhagymát és tegyük bele, majd a babérlevelet és a kimért borsónkat is. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy pont ellepjen mindent, majd kezdjük el puhára főzni - a forrástól számított 6-8 perc múlva általában már puha lesz. Szűrjük le a vizet, vegyük ki a babérleveleket. A fél citromot tartsuk pár másodpercre forró víz alá a mosogató felett, majd facsarjuk ki egy kis tálba, és végül szűrjük le. Adjuk hozzá a borsóhoz a szűrt citromlevet, mérjünk mellé 2 evőkanál olívaolajat, ízlés szerint adjunk mellé frissen őrölt feketeborsot, majd botmixerrel turmixoljuk össze alaposan, és egy keveset hagyjuk állni.

A legfinomabb valamilyen teljes kiőrlésű pékáruval társítva, főleg ha megpirítjuk előtte.

süti beállítások módosítása