A hidegtálak klasszikus sztárja: kolbásszal töltött karaj

2016. december 30. ge

Ha szilveszterre hidegtállal készülnénk, de a kaszinótojás és sonkatekercs mellett  valami erősebb fogást is kínálnánk a vendégek, remek ötlet ez a kolbásszal töltött karaj. Előre elkészíthető, hidegen csodálatosan szeletelhető, mutatós és nagyon finom. 

Kolbásszal töltött karaj

1 kg sertés rövidkaraj
25 dkg füstölt, puha kolbász
1 db paradicsom
1 db paprika
só, bors, paprika, olaj


Ha nem kértük meg erre a műveletre a hentest, vagy nem előre elkészített húst vettünk, akkor kolbásszal töltést nekünk kell megoldanunk, de ne aggódjunk, nem nehéz. A rövidkaraj közepébe hosszában lyukat szúrunk és egyszerűen beledugjuk a kolbászt. Ezután a hús minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával. Egy méretre megfelelő tepsit kiolajozunk, beleöntünk egy kis vizet és belefektetjük a húst. Mellédobjuk a megmosott és félbevágott a paprikát és a paradicsomot, majd lefóliázzuk és 180 fokos sütőben, kb órán át sütjük. A végén fólia nélkül kicsit rápirítunk.

Mielőtt szeleteljük, mindenképp hagyjuk kihűlni, különben szétesik.

süti beállítások módosítása