A dupla csokis muffint nem könnyű kiheverni: már az első harapásnál fülig szerelmesek leszünk az ízébe, és soha nem lehet sem megunni, sem elfelejteni. Ennél komolyabb vendéglenyűgöző fegyver még nem született a konyhában.
Mire lesz szükségünk?
25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 20 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor, 15 dkg csokipasztilla, 2,5 dl tej, 1 dl napraforgóolaj, 1 teáskanál vaníliaaroma és egy közepes tojás.
Hogyan fogjunk hozzá?
Két nagyobb tálra lesz szükségünk, az egyikben elkeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport és a csokoládé pasztillákat. A másikban keverjük el a tejet, az olajat, a vanília aromát és a tojást. Utána fokozatosan keverjük hozzá a folyékony keveréket a "száraz" edényhez, amíg homogén masszánk nem lesz.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a masszát pedig adagoljuk bele a muffinsütő formánkba. Nagyjából 3/4-magasságig töltsük a masszát, mivel meg fog kelni sütés közben. 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.