A karácsony ízei szokatlan formában: mézeskalács-muffin

2016. december 19. Deino

shutterstock_259671653_1.jpg

Ha mézeskalács, akkor cukormázas, kemény, de mindenekelőtt vagy lapos, vagy házikó... Na, a mézeskalács muffin ennek egészen az ellentéte, hiszen puha, és kicsit sem lapos, de annál finomabb. Lássunk is hozzá!

shutterstock_259671650_1.jpg

Mire lesz szükségünk?

20 dkg finomliszt, 15 dkg porcukor, ugyanennyi margarin, 3 tojás, 2 dl tej, 4 evőkanál méz (akác), 1 csomag sütőpor, 3 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 2-3 marék dió, és egy narancs apró lyukú reszelővel reszelt héja, valamint muffin sütésre alkalmas forma.

Hogyan fogjunk hozzá?

Első lépésben a tojásokat verjük fel egy kevés cukorral alaposan, amíg felolvad a margarin. Ezután adjuk hozzá a kimért lisztet, a maradék porcukrot, az immáron felolvasztott margarint, a sütőport, valamint a tejet, a mézet, és a fűszerkeveréket is, és végül a narancs héját. Alaposan keverjük el az egészet géppel, vagy kézzel. A diót vagy daráljuk le, vagy törjük durvára csak úgy, kézzel. Szórjuk bele a tésztába, majd egy kicsit keverjünk még rajta. A muffin formát töltsük meg a három-negyedéig masszával, majd 180 fokra előmelegített (alul-felül sütési üzemmódban) 20-25 perc alatt süssük készre. Egy kevés diót szórhatunk a tetejére, és akkor még látványosabb lesz, esetleg helyettesíthetjük csokipasztillákkal, ha az jobban szeretjük, vagy csak simán ki is hagyhatjuk, ha nem rajongunk a dióért - a végeredmény mindenképp isteni lesz.

süti beállítások módosítása