Villámgyors vendég-lenyűgöző: nutellás forró csoki, pillecukorral!

2016. december 15. Deino

shutterstock_251270170.jpg

A karácsonyi filmek közkedvelt klasszikusa a forró csoki, a tetején ezekkel a hófehér csodafinom édességekkel! Most megmutatjuk, hogy készíthetjük el kevés hozzávalóból percek leforgása alatt úgy, hogy még egy váratlanul betoppant vendégsereg szája is tátva maradjon tőle!

shutterstock_119281423.jpg

Mire lesz szükségünk?

1 liter tej (3,5%-os), 8 evőkanálnyi nutella, 1 nagyobb vaníliarúd belseje, egy kevés csokoládéforgács vagy morzsa (ha nincs, utóbbi kiskanállal "készíthető"), 5 marék kisebb méretű mályvacukor/pillecukor, illetve egy kevés fahéj, ha szeretjük.

Hogyan fogjunk hozzá?

A tejet egy nagyobb lábasban kezdjük el forralni, és mikor felmelegedett már kicsit, folyamatos, lassú kevergetés mellett adjuk hozzá a mogyorókrémet, fél kanálnyi adagokban. Kaparjuk ki a vaníliarúd belsejét, és adjuk hozzá ezt is a készülő forró csokihoz, majd lassan kavargassuk tovább az egészet addig, amíg teljesen felolvad a tejben a nutella, és egységes, homogén forró csokit nem kapunk.

Töltsük óvatosan poharakba, szórjuk meg a mályvacukorral a tetejét, majd mehet rá egy kis csokiforgács, vagy a morzsa! Ha van otthon egy tábla étcsokoládé, akkor a legegyszerűbben úgy készíthető csokimorzsa, ha egy kiskanállal, hosszú mozdulatokkal kaparunk belőle reszeléket - de ha van pár percünk, egy nagyobb lyukú reszelővel a "profi" megoldás is egészen hamar megvan. Különösen látványos, ha reszelünk fehér csokit is, ami a forró csokira megy, a cukorpárnácskák alá, a mályvacukrok tetejére pedig a hagyományos étcsoki reszelék kerül. Ha nem fedi el eléggé a forró csokink tetejét a cukor a bögre kialakítása miatt, akkor nem érdemes vesződni különösen a csokireszelékkel, mert egyszerűen nem fog látszani, és szinte azonnal beleolvad a forró csokiba.

süti beállítások módosítása