Villámgyors vendégváró: asztal szilvás pirított bacon falatok!

2016. október 21. Deino

shutterstock_81207532.jpg

Amiben bacon van, az már rossz nem lehet - ez a fogás pedig egyenesen isteni! Minimális rákészüléssel isteni finom vendégváró falatokat dobhatunk össze, amiket egy-kettő felkapkodnak majd a vendégek a tányérról! Aki egyet is bekapott, nem bír leállni vele. Lássunk is hozzá!

shutterstock_295866224.jpg

Mire lesz szükségünk?

30 szelet (vékony) bacon, 50 dkg aszalt szilva, rengeteg fogpiszkáló, tengeri só, bors, sütőpapír.

Hogyan lássunk hozzá?

Ha van rá időnk, előtte fogjuk meg a fogpiszkálókat, és tegyük őket 1-2 órára vízbe. Ez a lépés elhagyható, a végeredményt maximum esztétikailag befolyásolja - de ha a fokpiszkálók megszívják magukat vízzel, akkor kevésbé hajlamosak a sütőben elfeketedni, elbarnulni.

shutterstock_71667298.jpg

A bacon szeleteket vágjuk 2-3 darabra - ne vágjuk őket túl kicsire, mert akkor nem fogjuk tudni megfelelően körbetekerni a szilvákat. Minden darab baconbe tekerjünk bele egy magozott aszalt szilvát, majd a teljesen szúrjuk át egy fogpiszkálóval, lehetőleg minél inkább a szilva közepénél. Ha megvagyunk, egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a szilvákat. Előmelegített sütőben süssük 10-15 percig 200 Celsius fokon, alul-felül sütő üzemmódban. Mikor már szinte teljesen kész van, szórjuk meg ízlés szerinti mennyiségben borssal, tengeri sóval - ez elég az utolsó 2-3 percben, különben a bors megéghet, és keserű ízt adhat a baconnek. Mindenképpen még melegen tálaljuk! 

süti beállítások módosítása