Amiben bacon van, az már rossz nem lehet - ez a fogás pedig egyenesen isteni! Minimális rákészüléssel isteni finom vendégváró falatokat dobhatunk össze, amiket egy-kettő felkapkodnak majd a vendégek a tányérról! Aki egyet is bekapott, nem bír leállni vele. Lássunk is hozzá!
Mire lesz szükségünk?
30 szelet (vékony) bacon, 50 dkg aszalt szilva, rengeteg fogpiszkáló, tengeri só, bors, sütőpapír.
Hogyan lássunk hozzá?
Ha van rá időnk, előtte fogjuk meg a fogpiszkálókat, és tegyük őket 1-2 órára vízbe. Ez a lépés elhagyható, a végeredményt maximum esztétikailag befolyásolja - de ha a fokpiszkálók megszívják magukat vízzel, akkor kevésbé hajlamosak a sütőben elfeketedni, elbarnulni.
A bacon szeleteket vágjuk 2-3 darabra - ne vágjuk őket túl kicsire, mert akkor nem fogjuk tudni megfelelően körbetekerni a szilvákat. Minden darab baconbe tekerjünk bele egy magozott aszalt szilvát, majd a teljesen szúrjuk át egy fogpiszkálóval, lehetőleg minél inkább a szilva közepénél. Ha megvagyunk, egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a szilvákat. Előmelegített sütőben süssük 10-15 percig 200 Celsius fokon, alul-felül sütő üzemmódban. Mikor már szinte teljesen kész van, szórjuk meg ízlés szerinti mennyiségben borssal, tengeri sóval - ez elég az utolsó 2-3 percben, különben a bors megéghet, és keserű ízt adhat a baconnek. Mindenképpen még melegen tálaljuk!