Sonkás-szőlős őszindító saláta!

2016. szeptember 23. Deino

 

shutterstock_317371217.jpg

Egy jó őszi saláta, amiben minden van, amit csak szeretünk: körte, szőlő, sajt, sonka, és még egy pár meglepetés, amitől igazán pikáns és különleges ételt varázsolhatunk! Fogjunk is hozzá!

Mire lesz szükségünk?

15 dkg szőlő (mi kéket javaslunk), 15 dkg friss rukkola, 8 darab füge, egy vilmoskörte, 15 dkg camembert sajt, 10 dkg serrano sonka, egy kevés pirított napraforgómag, két marék dió, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 3 teáskanál balzsamecet.

Hogyan fogjunk hozzá?

A fügéket vágjuk félbe, a sajtot negyedeljük el, majd vágjuk fel szeletekre, a sonkát pedig majd tépkedjük össze kicsit. A vilmoskörtét vágjuk fel vékony szeletekre, a szőlőt pedig mossuk, szemezzük, majd egy tésztaszűrő segítségével csepegtessük le. Két nagyobb tányérra/tálra rendezzük el a salátaleveleket, majd minden hozzávalót nagyjából fele-fele arányban fogunk kettéosztani köztük. Osszuk el a gyümölcsöket, majd tépkedjük rá a sonkát és a sajtszeleteket. Egy tálban keverjük el az olajat és a balzsamecetet egyenletesen, majd szintén fele-fele arányban csurgassuk rá a salátákra. Egy forró serpenyőben kicsit pirítsuk meg a diót, majd egy kevés ideig öntsük mellé a napraforgómagot is, hogy átmelegedjen - ezután fele-fele arányban szórjuk meg vele a salátákat, és már tálalhatjuk is. Friss, puha rozskenyérrel a legfinomabb.

süti beállítások módosítása