Last minute vendégváró bagett-falatkák

2016. augusztus 13. Deino

shutterstock_351006341.jpg

Ha gyorsan kell látványosat alkotni, mert hirtelen vendégségbe jelentkezik valaki, egy percet se aggódjunk! A bagett falatkákkal nem fogunk mellényúlni!

shutterstock_260425739.jpg

Mire lesz szükségünk?

2 nagyobb bagett, 40 dkg folyósabb krémsajt, 1 nagy csokor metélőhagyma, 50 dkg prosciutto sonka, 5 friss paradicsom, 15 dkg rukkola, tengeri só és bors ízlés szerint

Hogyan fogjunk hozzá?

Első lépésben szeljük fel a bagetteket egyforma, nagyjából 1,5 centi vastag szeletekre, kissé "átlósan". Egy forró serpenyőben, olaj nélkül pirítsuk meg őket kettesével, hármasával, addig a metélőhagymát aprítsuk fel nagyon apróra. Egy tálba öntsük bele a krémsajtot, keverjük el benne a hagymát, majd ízlés szerinti mennyiségben adjunk hozzá sót és őrölt borsot. A krémet igazából bármilyen más fűszerrel is kipróbálhatjuk, amit szeretünk, vagy akár fokhagymás verzióban is készíthetjük. A kész krémmel kenjük meg a bagetteket, majd tegyük rá hullámosan a szeletelt prosciutto sonkát, pardicsomot, és a friss rukkolát. A tetejét locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. Különösen jól passzol szárazabb borok mellé.

süti beállítások módosítása